۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۵
کد خبر: ۶۳۸۵۳۵
آیت الله جوادی آملی:

مدیریت حوزه مانع نهال فروشی شود| نمی توانیم جهانی حرف بزنیم و محلی فکر کنیم

مدیریت حوزه مانع نهال فروشی شود| نمی توانیم جهانی حرف بزنیم و محلی فکر کنیم
حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: یك طلبه با استعداد مسؤولیت دارد در حوزه بماند و خلأ مرجع و استاد را در آینده پر كند و وظیفه ما این است طلبه فاضل را شناسایی و حمایت كنیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب قم به همراه جمعی از مسئولین این دانشگاه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، با حضرت آیت الله  جوادی آملی دیدار و گفت وگو کردند.

حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار بیان کرد: جای دانشگاه «ادیان و مذاهب» در حوزه و دانشگاه خالی بود که بحمدالله به همت شما این خلاء مرتفع شده است اما آنچه بسیار اهمیت دارد و باید مد نظر داشته باشید این است که ما اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم می بینیم از همان طلیعه ظهور، پیش از آنکه از عرب و عجم و امثالهم سخن بگوید از «بشر» و «حقوق بشر» سخن به میان آمده است؛ در سوره مبارکه «مدّثر»، که از سور مَکّی است که در آغاز بعثت بر پیامبر(ص) نازل شده‌، سه بار کلمه «بشر» تکرار شده است، که دو بار آن اشاره به این موضوع دارد، فرمود قرآن کریم مربوط به کل انسان هاست؛ ﴿ذِکْری‏ لِلْبَشَرِ﴾ و ﴿نَذیراً لِلْبَشَر﴾.

وی ابراز داشت: در نتیجه خداوند قرآن را نازل نکرد که برای یک ملت و مملکت خاص باشد، این کتاب برای همه بشر و کتابی جهانی است، اینکه خداوند فرمود «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» وظیفه همه ما را مشخص می کند، نمی توانیم بین المللی حرف بزنیم و محلی و منطقه ای فکر کنیم، «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» یعنی این کتاب آنقدر توانمند هست که بر همه مکاتب دیگر جهان پیروز شود و ظفر یابد و این کار به دست شماست.

وی تصریح کرد: اگر دیگر مکاتب جهان را نشناخته باشیم و سخن اندیشمندان جهان را نفهمیده باشیم چگونه می توانیم «لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ» را محقق کنیم؟ ما اگر در حوزه، فلسفه غنی و قوی نداشته باشیم چگونه می توانیم حرف فلاسفه دیگر را رد کنیم؟ اگر کلام و تفسیر متقن و عمیق نداشته باشیم چگونه می خواهیم نحله ها و فرقه های مختلف را نقد کنیم؟ اینکه رسول گرامی اسلام فرمود «الاسلامُ یعلو ولا یعلی عَلَیهِ» این جمله خبریه است که به داعی انشاء القاء شده؛ یعنی بر همه شما لازم و واجب است که بکوشید جهانی بیاندیشید و جهانی حرف بزنید.

حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مدیریت حوزه های علمیه باید به گونه ای باشد که مانع نهال فروشی حوزه شود، بارها به عرض دوستان رسید که اگر الان خدایی نکرده خروجی نجف را از ما بگیرند تمام حوزه های علمیه سراسر جهان تشیع تعطیل می شود چرا که مهمترین کتب درسی حوزه های علمیه در نجف تولید شده است اما خروجی نجف مدیون مدیریت و عقلانیت «سید مرتضی» است، وقتی وی زعیم حوزه علمیه نجف شد، ابتدا وقف كردن را به مردم یاد داد كه وقف می تواند برای تربیت شاگردان و تامین كتاب و لوازم التحریر طلاب هم باشد یعنی وقف را احیاء کرد و در گام بعدی با شناسایی طلاب نخبه و حمایت ویژه از آنها موفق شد شیخ طوسی ها را تربیت كند.

وی اذعان داشت: یك طلبه فاضل و با استعداد، مسؤولیت دارد تا در حوزه بماند و خلاء مرجع و استاد را در آینده پر كند و وظیفه ما نیز این است كه این طلبه فاضل را شناسایی و او را حمایت كنیم تا وارد كارهای اجرایی نشود و به درس و بحث خود ادامه دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مرحوم بحرالعلوم در شرح کیفیت تدریس خواجه می گوید «وقتی ایشان نام سید مرتضی را در جلسه درس ذکر می کرد، عبارت صلوات الله علیه را در وصف ایشان به کار می برد» شاگردان از ایشان سؤال کردند که چرا بر سید مرتضی صلوات می فرستید؟ ایشان فرمود «وقتی خدا در سوره احزاب بر علما صلوات فرستاده، چرا ما بر آنها صلوات نفرستیم؟» یعنی انسان می تواند به جایی برسد که مصداق صلوات الهی باشد که بحمدالله این زمینه امروز در حوزه ها بیش از گذشته فراهم است.

حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش پایانی سخنان خود بیان داشت: مردم عقیده می خواهند، آنچه جامعه و مردم را حفظ می کند عقاید آنهاست، کمتر کسی فکر می کرد شوروی با آن عظمت از هم بپاشد اما به سبب نبود عقیده، این اتفاق در شوروی افتاد اما کشوری مانند هند چون عقیده در مردم آن وجود داشت، با همه فقر و کمبود ها همچنان رشد کرد و امروز از قدرتهای جهانی محسوب می شود اما نکته مهم این است که اگر نیاز مردم به عقیده از راه صحیح تامین نشود عقاید به سمت بت پرستی و گاوپرستی و امثال ذلک منحرف می شود، از سوی دیگر انسان اگر با حرف حق مواجه شود آن را می پذیرد چرا که خداوند انسان را بدون سرمایه خلق نکرده است که ما از دانشگاه ادیان و مذاهب انتظار داریم حرف حق و پیام قرآن را به همه جهانیان برساند، انشاالله./998/

میثم صدیقیان
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
طلبه جهادی
Iran, Islamic Republic of
۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷
نگاه جهانی آیت الله جواد آملی باید تکثیر و نهادینه شود.
دانشگاه ادیان در زمینه بصیرت و دشمن شناسی لازمه تقویت بشه.
4
0
طلبه جهادی
Iran, Islamic Republic of
۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷
نگاه جهانی آیت الله جواد آملی باید تکثیر و نهادینه شود.
دانشگاه ادیان در زمینه بصیرت و دشمن شناسی لازمه تقویت بشه.
4
0
یا حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
نمی دونم چرا قمی ها اینقدر در مقابل نجفیا خودباخته اند.
مکتب قم و مدرسه قم قوی است و بزرگانی مثل امام راحل و خود آقای جوادی آملی حفظه الله را تربیت کرده که نجف با همه سابقه اش به وجود آنها غبطه می خوره.
4
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵
حمایت
4
0